Modulaire bruggen

Waarom zouden vormgevers en opdrachtgevers steeds weer net iets andere bruggen ontwerpen? Dat moet toch efficiënter kunnen dachten wij als HSB bruggen BV. Daarom hebben wij een modulair concept ontwikkeld, waarbij de opdrachtgever kan kiezen uit diverse afmetingen. Qua leuning kan gekozen worden uit een aantal standaard leuningen of uit een maatwerkleuning.


De vele voordelen van ons modulaire concept op een rijtje:

 • Veel variatiemogelijkheden in afmetingen. Er is keuze uit 4 breedtes (1,5m, 2,0m, 2,5m en 3,0m) en lengtes tussen de 4,5 meter en 16 meter (met een interval van 0,5 à 1,0 meter)
 • Maximale keuzevrijheid voor leuningen, u kunt kiezen uit zowel een aantal standaard leuningen als maatwerk leuningen
 • Nagenoeg geen hinder voor de omgeving, omdat de bruggen compleet in de fabriek vervaardigd worden
 • Uitermate korte bouwtijd (afhankelijk van de situatie kunnen wij deze brug zelfs in 1 dag plaatsen).
 • Zeer duurzaam, vanwege korte bouwtijd, weinig transportbewegingen en weinig materiaalgebruik als gevolg van toepassen van hogesterktebeton
 • Milieuvriendelijk, omdat steeds met dezelfde bekistingen gewerkt kan worden. Dit in tegenstelling tot traditioneel bouwen, waar steeds nieuwe bekistingen voor nodig zijn
 • Circulair: een brug kan gedemonteerd worden en vervolgens op een andere plaats weer hergebruikt worden
 • Esthetisch zeer fraai: bruggen van verschillende afmetingen hebben allemaal dezelfde uitstraling en detaillering.
 • Prachtige slanke vormgeving en vele andere voordelen door het gebruik van hogesterktebeton 
 • Prijstechnisch zeer concurrerend, modulair bouwen zorgt voor lagere kostprijs t.o.v. traditioneel bouwen.
 • Snellere doorlooptijd van het totale proces: De engineeringsfase wordt een stuk eenvoudiger en daardoor ook korter. Er is geen reken- en tekenwerk meer nodig. Het enige wat gedaan moet worden, is het bepalen van de juiste fundatiemethode, omdat dit afhankelijk is van de ondergrond
 • Totale ontzorging: naast bruggen kan HSB bruggen BV ook de aanverwante zaken, zoals damwanden, beschoeiingen, grond-, straat- en rioleringswerken etc. voor u uitvoeren, zodat u voor het complete project 1 aanspreekpunt heeft.

Heeft u nog vragen? Kom gerust over de brug!
 

Nederland telt erg veel bruggen, vooral in binnenstedelijke gebieden. De woonwijken zijn door projectontwikkeling, groen en watereisen voorzien van enorm veel “parkbruggen”. Per jaar zijn landelijk enkele duizenden bruggen aan het einde van haar levenstijd gekomen en dienen vervangen te worden.

Constructie

Het constructieve van een brug is niet uniek dus HSB bruggen BV heeft hier een standaard onderdelen pakket voor ontwikkeld.

Details

De details zijn, als de constructie gestandaardiseerd is, daarom ook niet meer uniek en dus ook een standaard.

Vormgeving

De vormgeving maakt een brug uniek. Naast een slank aanzien van de brug zelf, is de leuning het gezicht van de brug, dus heeft HSB bruggen BV een totale vrijheid in dit onderdeel bedacht.

Locatie

De locatie dit is nooit hetzelfde alleen door toepassing van onderdelen die in elke situatie volstaan (heien/op-staal/EPS) is ook hier een zware vorm van kopiëren toegepast.