Model 15

Langzaamverkeersbrug model 15 kan een lengte hebben tussen de 4,5 en 16 meter. Deze brug heeft een netto breedte van 1,5 meter, wat neer komt op een bruto breedte van 2 meter. Het dek is 85 mm dik en de ribben hebben een hoogte tussen de 220 en 420 mm. De toog is, afhankelijk van de lengte tussen de 140 en 220 mm. De brug heeft drie getoogde liggers als vormgeving, een afwaterende rand en bovendien te combineren met alle type leuningen.
 

Productblad Model 15

Leuningtypes

`

Model doorsnede

Nederland telt erg veel bruggen, vooral in binnenstedelijke gebieden. De woonwijken zijn door projectontwikkeling, groen en watereisen voorzien van enorm veel “parkbruggen”. Per jaar zijn landelijk enkele duizenden bruggen aan het einde van haar levenstijd gekomen en dienen vervangen te worden.

Constructie

Het constructieve van een brug is niet uniek dus HSB bruggen BV heeft hier een standaard onderdelen pakket voor ontwikkeld.

Details

De details zijn, als de constructie gestandaardiseerd is, daarom ook niet meer uniek en dus ook een standaard.

Vormgeving

De vormgeving maakt een brug uniek. Naast een slank aanzien van de brug zelf, is de leuning het gezicht van de brug, dus heeft HSB bruggen BV een totale vrijheid in dit onderdeel bedacht.

Locatie

De locatie dit is nooit hetzelfde alleen door toepassing van onderdelen die in elke situatie volstaan (heien/op-staal/EPS) is ook hier een zware vorm van kopiëren toegepast.